Afspraak maken

Om een afspraak te maken voor het spreekuur, volgt u eenvoudig deze stappen. We bieden dagelijks mogelijkheden in de ochtend en middag. Elke afspraak is gereserveerd voor 15 minuten. U kunt online via MijnGezondheid.net een afspraak maken of telefonisch via de assistente.

Online afspraak

Maak gemakkelijk online een afspraak met uw huisarts of doktersassistente, 24 uur per dag. De afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts of assistente. Voeg deze toe aan uw eigen agenda en ontvang bevestiging en herinnering via e-mail.

Telefonische afspraak

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. De assistente vraagt bij het maken van een afspraak naar de reden van uw contact. Ze is hiervoor opgeleid om een goede inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Meerdere of uitgebreide klachten

Als u meer tijd nodig hebt voor uw klacht, bijvoorbeeld voor psychische klachten, of als u meerdere klachten wilt bespreken, neem dan contact op met de assistente. Geef dit aan bij het maken van de afspraak, zodat we meer tijd voor u kunnen reserveren. Doet u dit niet, dan loopt het het risico dat er een tweede afspraak gepland moet worden.

Huisbezoek

Is het om medische redenen niet mogelijk om naar de praktijk te komen? Dan kunnen we een huisbezoek regelen. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Vraag een visite vóór 11 uur aan. Houd er rekening mee dat huisbezoeken niet bedoeld zijn voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Afspraak annuleren

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval de afspraak van tevoren af en geef door dat u niet kunt komen. Bij voorkeur 24 uur van te voren. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden. Als u online een afspraak heeft gemaakt, dan kunt u deze via MijnGezondheid of MedGemak annuleren. U kunt de afspraak ook annuleren door telefonisch contact te zoeken met de assistente of door een bericht aan ons te sturen via MijnGezondheid (alleen mogelijk indien u de afspraak 3 uur voor de afspraaktijd annuleert). 

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt? U krijgt van ons altijd eerst een waarschuwing. Bij een volgende keer niet verschijnen ontvangt u een rekening van €15,00 (bij een dubbele afspraak €30,00). Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.