
Zorgaanbod
De praktijk biedt de zorg aan in de vorm van een consult tijdens een bezoek van de patiënt aan de praktijk, telefonisch, video, e-consult en tijdens visite bij de patiënt. Naast de reguliere zorg bieden wij onze patiënten ook aanvullende zorg aan:
Aanvullende onderzoeken In de praktijk is het mogelijk om enkele aanvullende onderzoeken te doen. Hierbij kunt u denken aan een bloeddrukmeting, longfunctietest, CRP meting (dit is een ontstekingswaarde die bijvoorbeeld verhoogd is bij een longontsteking), enkel/arm index; bij deze meting wordt de doorbloeding van de benen gemeten.
SOA onderzoek U kunt om verschillende redenen een SOA onderzoek willen verrichten. Om goed te kunnen bepalen welk onderzoek u precies nodig heeft, vragen wij u eerst een vragenlijst in te vullen. U kunt deze vragenlijst hier vinden.
Plaatsen van een spiraal Voor het plaatsen van een spiraal vindt er eerst een gesprek plaats. U maakt hiervoor een (beeldbel)afspraak. U krijgt uitleg over de voor- en nadelen van de verschillende spiralen, de procedure en eventuele risico’s. In sommige gevallen moet er eerst een SOA test worden verricht. Vervolgens krijgt u een recept mee. Bij de apotheek kan u de spiraal ophalen. Spiralen worden bij voorkeur tussen de 1e en 7e dag na de menstruatie geplaatst. Wij adviseren u om 1 uur voor de plaatsing 2x 275 mg naproxen (Aleve) in te nemen. Dit is vrij verkrijgbaar bij apotheek en drogist. Na de plaatsing kunt u uw gewone werkzaamheden hervatten. Na 6 weken vindt er een controle plaats.
Plaatsen van een anticonceptiestaafje (Implanon) Voor het plaatsen van een anticonceptiestaafje (Implanon) vindt er eerst een gesprek plaats. U maakt hiervoor een (beeldbel)afspraak. U krijgt uitleg over de voor- en nadelen van deze methode, de procedure en eventuele risico’s. Vervolgens krijgt u een recept mee. Bij de apotheek moet u de Implanon ophalen. Het anticonceptiestaafje wordt bij voorkeur op de 1e tot de 5e dag na de menstruatie geplaatst. Na de plaatsing kunt u uw gewone werkzaamheden hervatten.
Chirurgische ingrepen U kunt ook bij ons terecht voor chirurgische ingrepen: hechten van verwondingen verwijderen van ingegroeide teennagel verwijderen van verstopte talgkliercysten (atheroom) biopt nemen of verwijderen van huidafwijkingen (moedervlekken, wratten etc.)
De huisarts zal eerst moeten bepalen of een ingreep noodzakelijk en mogelijk is. U maakt hiervoor een (beeldbel)afspraak op het spreekuur of u stuurt een foto via Spreekuur.nl. Vervolgens maakt u een afspraak voor de ingreep.
Therapeutische injecties In onze praktijk kunt u terecht voor diverse injecties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een injectie voor de schouder bij een slijmbeursontsteking of het laten zetten van de prikpil. De huisarts zal eerst moeten bepalen of een injectie noodzakelijk en mogelijk is. U kunt hiervoor een afspraak maken op het (beeldbel)spreekuur.
Stoppen met roken Goed dat u overweegt om te stoppen met roken! Sommige mensen kunnen zonder hulp stoppen met roken, andere mensen zouden hier graag hulp bij willen. Wij kunnen u hulp bieden bij het stoppen met roken, bijvoorbeeld door u met medicatie te ondersteunen. U kunt hiervoor een afspraak maken op het (beeldbel)spreekuur. Voor meer informatie kunt u terecht op thuisarts.nl/stoppen-met-roken.
Ouderenzorg voor kwetsbare ouderen De Praktijkondersteuner-Ouderenzorg (POH-O) ondersteunt de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan de POH-O daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan. Op deze manier willen de huisarts en de POH-O u ondersteunen. Samen streven we ernaar dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen